Manifestațiile publice interzise la Dresda

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 19, 2015 13:21

Manifestațiile publice interzise la Dresda

p_178390_760x420-00-65Poliția germană interzice orice adunare publică la Dresda din cauza unui risc terorist concret care amenință manifestația săptămânală a mișcării antiislam Pegida.

Decizia survine în urma unei amenințări cu moartea din partea grupării Statul Islamic la adresa organizatorilor.”Poliţia din Dresda dispune de elemente despre o ameninţare concretă vizând adunările de luni ale Pegida„, se arată în comunicat.

Potrivit acestor elemente, „teroriştii sunt îndemnaţi să se amestece cu manifestanţii, pentru a ucide un membru al organizaţiei manifestaţiilor Pegida”, afirmă poliţia.

Cu puţin înainte de difuzarea comunicatului poliţiei, mişcarea Pegida a anunţat duminică, anularea manifestaţiei , denunţând pe pagina de facebook „o gravă atingere adusă libertăţii de opinie şi de a manifesta” din partea unor „forţe teroriste”.

La mitingurile Pegida, Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului, organizate începând din octombrie, participă un număr tot mai mare de persoane.

Lunea trecută, la cinci zile de la atentatele comise la Paris în numele jihadului,un număr record de  25.000 de persoane au defilat în capitala saxonă, cerând o politică mai restrictivă în domeniul imigraţiei.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="17298"]