Marș anti-SIDA, în centrul Sătmarului

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 3, 2015 16:31

Marș anti-SIDA, în centrul Sătmarului

A devenit deja o tradiție, ca în fiecare an, Crucea Roșie filiala Satu Mare să marcheze Ziua Mondială de Luptă împotriva Sida printr-un marș al voluntarilor. Astfel, miercuri 2 decembrie, zeci de tineri au distribuit în centrul Sătmarului pliante informative cu privire la tematica HIV/SIDA.

Filiala Satu Mare a Crucii Roșii a organizat miercuri, 2 decembrie un marș de solidaritate pentru bolnavii de Sida. Acest marș este organizat de Crucea Roșie în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Sida și are menirea de ai informa, în special pe tineri, cu privire la riscurile la care se expun dacă nu folosesc prezervativul.

Acțiunea s-a desfășurat în centrul municipiului unde în jur de 50 de tineri voluntari și-au dat întâlnire  și au pornit în marș pe aleea Corneliu Coposu iar apoi spre Parcul Central din Piața Libertății. Pe tot parcursul drumului aceștia au plimbat un banner cu mesajul ”Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA”.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie, începând cu 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei, să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala, să însuşească şi să aplice măsurile de protecţie pentru prevenirea acestei infecţii. În perioada 2011 – 2015, mesajul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este „Ținta Zero: Zero infecții noi cu Hiv. Zero discriminări. Zero decese prin Sida.”

Marș anti-SIDA, în centrul Sătmarului –>> http://tv1satumare.ro/?p=36353

Posted by TV1 Satu Mare on 3 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36353"]