Medicii sătmăreni, solidari cu colegii din țară

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 19, 2016 14:05

Medicii sătmăreni, solidari cu colegii din țară

A fost grevă astăzi, 19 octombrie și la Spitalul Județean Satu Mare. Angajații unității spitalicești au întrerupt lucrul între orele 8:00-10:00, în semn de solidaritate cu colegii lor din țară. Greva de tip avertisment a fost organizată la nivel național de Sindicatul „Sanitas”.

Reprezentanții Federației Sanitas au pornit miercuri dimineață o grevă de avertisment în toată țara nemulțumiți fiind de condițiile de muncă și de lipsa tot mai mare de personal din unitățile spitalicești. „Ziua de 19 octombrie 2016 este una importanta pentru tot ceea ce înseamna sistemul sanitar si de asistenta sociala. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptam jumatăți de măsură!(…) Este timpul sa spunem STOP umilintei cadrelor medicale! Nu ne-am dorit sa ajungem aici! Insa am ajuns in situatia sa nu mai putem profesa. Am ajuns în situatia in care sa trimitem pacientii sa isi cumpere tratamentul si materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns sa ne ingropam colegii morti la datorie din cauza epuizarii fizice. Am ajuns umiliti de niste guvernanti carora nu le pasa ce se intampla cu populatia acestei tari. 19 octombrie este ziua in care aratam ca suntem o forță”, afirmă reprezentanții Sanitas într-o postare pe site-ul federației.

Medicii vor să tragă astfel încă un semnal de alarmă cu privire la situaţia salarizării din sistem. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, pe 31 octombrie se va face grevă generală.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49056"]