Ministerul Educației a stabilit calendarul simulărilor naționale

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 5, 2015 13:01

Ministerul Educației a stabilit calendarul simulărilor naționale

meditatii-eleviMinisterul Educației a stabilit calendarul simulărilor examenelor naționale din anul școlar 2014-2015.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a  vor susține examenul de simulare la  Evaluarea Națională in zilele de 13, 14 și 25 februarie.

Simularea de Bacalaureat susținută de elevii claselor a XI-a și a XII-a se organizează în 2, 3, 4 și 6 martie.

Aceste simulări au ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor naționale și a examenului de bacalaureat. De asemenea, se urmărește optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din cele două cicluri de învățământ.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2014 – 2015, sunt: Limba şi literatura română (23 februarie), Matematică (24 februarie) şi Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 are următorul calendar: Limba şi literatura română (2 martie), Limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie).

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="16607"]