Ninsorile și viscolul blochează drumuri şi aeroporturi

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 29, 2014 14:16

Ninsorile și viscolul blochează drumuri şi aeroporturi

zapezi pe drumuriDin cauza ninsorilor abundente şi a viscolului care afectează România încă de duminică seara, mai multe drumuri din ţară sunt blocate sau închise, trenurile circulă cu mari întârzieri, iar unele curse aviatice au fost anulate.

Ca urmare a avertizărilor de cod roşu şi portocaliu instituit în unele judeţe din ţară, populaţia este rugată să se informeze înainte de a pornii la drum. Mai multe drumuri judeţene şi naţionale sunt blocate, sau chiar închise din cauza ninsorilor şi a vântului puternic ce suflă cu 50-70 km/oră şi  care împrăştie zăpada. Nu mai puțin de 23 de drumuri naționale sunt închise.

În judeţele Constanţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi numeroase drumuri sunt înzăpezite, iar altele au fost închise .

Compania Naţională de Administrare a Drumurilor actualizează din oră în oră informaţiile cu privire la închiderea unor drumuri naţionale şi autostrăzi din aceste zone.

Mai multe trenuri au fost blocate, din cauza condiţiilor meteo în Braila. Pe aeroporturile din Bucureşti şi Timişoara zeci de zboruri interne, dar şi internaţionale au fost anulate, iar altele au întârzieri mari.

Comandamentele de urgenţă din aceste judeţe sunt în stare de alertă, iar armata va interveni, în caz de nevoie.

Începând de marţi ninsorile se vor tempera, dar temperaturile foarte scazute şi vântul puternic vor continua şi în următoarele zile, anunţă Institutul Naţional de Meteorologie.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="16385"]