O şansă reală pentru integrarea în societate

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 29, 2016 17:13

O şansă reală pentru integrarea în societate

Vineri, 29 aprilie, la sediul centrului de zi a Asociaţiei Stea a avut loc conferinţa de încheiere a proiectului ,,Start pentru incluziune socială prin muncă”. În cadrul acestui proiect, 47 de persoane fără adăpost au atins diferite stadii de dezvoltare personală a abilităţilor lor de viaţă şi pregătire pentru integrarea în muncă.

În perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016, Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Satu Mare au implementat proiectul ,,Start pentru incluziune socială prin muncă”, realizând un program de terapie prin horticultură.

În cadrul proiectului, alături de reprezentanţi ai celor două instituţii, au fost organizate programe de terapie ocupaţională şi consiliere, astfel că 47 de persoane fără adăpost, au trecut printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate pentru a-şi dezvolta abilităţile şi mecanismele de adaptare pe piaţa muncii.

În viitor Asociaţia Stea doreşte implementarea unor noi proiecte menite să schimbe vieţile oamenilor fără adăpost, însă are nevoie în continuare de sprijinul întregii comunităţi pentru ca activităţile să devină sustenabile şi să ofere locuri noi de muncă pentru persoanele marginalizate.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43122"]