Obligațiile angajatorilor în vreme de caniculă

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 23, 2016 19:21

Obligațiile angajatorilor în vreme de caniculă

Având în vedere că în perioada următoare sunt prognozate de către Administraţia Naţională de Meteorologie temperaturi ridicate extreme, Inspecţia Muncii şi Inspectoratele teritoriale de muncă au luat măsuri de intensificare a controalelor la angajatori. Aceștia vor urmării modul de respectare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 99/2000.

Potrivit legii, în perioadele cu temperaturi ridicate, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale: reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă; asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană si asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru și întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Angajatorii care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi între 1.500-2.500 lei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45301"]