Olimpia va avea un stadion nou!

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 4, 2015 17:18

Olimpia va avea un stadion nou!

Fanii Olimpiei Satu Mare, dar şi iubitorii sportului sătmărean au motive de bucurie. Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii municipalităţii au prezentat proiectul legat de reabilitarea şi modernizarea principalei arene a oraşului, un plan extrem de serios ce va fi dus la finalizare.

În următoarea perioadă, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii vor analiza cu mare atenţie întreaga documentaţie, după care vor aproba şi vor finanţa proiectul. City managerul Dan Băbuţ a prezentat vineri macheta noii arene, stadionul mândrindu-se cu o capacitate de aproape 14 mii de locuri integral acoperite, din care 475 situate în sectorul VIP, mai multe săli de sport şi spaţii comerciale. Totodată, arena va putea găzdui nu doar întreceri sportive, ci şi tot soiul de manifestări, pornind de la festivaluri şi evenimente culturale, până la concerte de amploare. De consemnat faptul că noua casă a Olimpiei nu va avea pistă de atletism.

Arhitectul Adrian Pop a adus precizări importante privind structura, respectiv noua peluză dinspre strada Fabricii a stadionului Olimpia.

Potrivit city managerului Dan Băbuţ, la jumătatea anului viitor se va da startul lucrărilor, urmând ca, dacă totul va decurge ca la carte, Olimpia să înceapă să dea goluri pe noul stadion undeva la mijlocul anului 2018.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36444"]