Parteneriat fără granițe

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 3, 2015 16:26

Parteneriat fără granițe

În cadrul proiectului ,,Dezvoltare Durabilă a Regiunilor de Frontieră asigurată de o funcționare eficientă a Euroregiunii Carpatice joi, 3 la ,,Casa Verde” a avut loc un eveniment de prezentare a Strategiei de Dezvoltare a Euroregiunii.

Euroregiunea Carpatică este o structură alcătuită din cinci țări: Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina și România care este reprezentată de județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Botoșani. Aceasta a fost creată după mulți ani de relații intense transfrontaliere și cuprinde o activitate amplă, printre care și proiectul numit ,,Dezvoltarea Durabilă a Regiunilor de Frontieră asigurată de o funcţionare eficientă a Euroregiunii Carpatice”.

Obiectivul general al programului este acela de a intensifica din punct de vedere social, economic și al protecției mediului, cooperarea între regiunile Ucrainei și ariile eligibile și adiacente din Ungaria, România și Slovacia.

Durata proiectului este de 24 de luni și este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria- Slovacia –România-Ucraina 2007-2013. Principalii parteneri asociați ai Uniunii Părții Române a Euroregiunii Carpatice sunt Consiliul Județean Satu Mare și Consiliul Județean Maramureș.

Parteneriat fără granițe –>> http://tv1satumare.ro/?p=36339

Posted by TV1 Satu Mare on 3 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36339"]