Pasaportul electronic sau e-pasaportul

0
20

Cei care trebuie să îşi schimbe paşaportul vor beneficia de noul tip de paşaport electronic cunoscut şi sub numele de E-paşaport.

Paşaportul electronic sau E-paşaportul a fost introdus în circulaţie ca o necesitate în lupta împotriva falsificării, oferind titularului o siguranţă sporită şi se eliberează în 14 zile de la depunea solicitării.Copii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu mai pot fi trecuţi în paşapoartele părinţilor, fiind necesar să li se elibereze paşapoarte individuale. Pentru eliberarea unui astfel de act se percepe o taxă de 270 de lei la CEC şi 22 de lei la trezorerie.

00000.MTS (0_00_55) 000018Ca măsură pentru a evita aglomeraţia şi aşteptarea , de luni 21 iulie, se vor întocmi liste cu persoanele care solicită paşaport şi vor fi programate în funcţie de cum se depun cererile.

Paşaportul simplu electronic se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi nu se află în niciuna dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.

 

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *