Paşi înainte în lupta cu Ebola: vaccine în probe şi diagnostic în 15 minute

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 5, 2014 19:20

Paşi înainte în lupta cu Ebola: vaccine în probe şi diagnostic în 15 minute

o-EBOLA-VIRUS-facebookOmenirea face un pas înainte în lupta cu virusul Ebola. Cercetătorii francezi au descoperit un test ce poate fi făcut de oricine, iar rezultatul apare în 15 minute. De asemenea, cercetătorii elveţieni testează un vaccin, contra virusului ucigaş, pe 100 voluntari.

Testul propus de francezi funcţionează ca unul pentru depistarea sarcinii.

“Plasăm o probă, care poate fi o picătură de sânge, ser, sau plasmă pe o lamelă.Virusul este prins de către anticorpii deja existenţi pe lamelă”, a explicat cercetătorul Fabrice Gallaise.

În funcţie de rezultat, lamela de probă se colorează diferit. Oamenii de ştiinţă francezi sunt pregătiţi să înceapă producţia în masă al acestui test.

În acelaşi timp, în Elveţia a început testarea unui vaccin contra Ebola, pe 100 de voluntari. Aceştia au fost injectaţi, iniţial, cu o substanţă care imită caracteristicile virusului mortal, dar care nu le pune viaţa în pericol.

„Cred că, în curând, vom avea un vaccin eficient, care este sigur, apoi cât mai curând îl vom putea folosi pentru a imuniza oameni în Africa de Vest sau oriunde s-ar putea răspândi Ebola”, a spus Fabrice Gallaise.

Toţi voluntarii vor fi monitorizaţi, în spital, pe perioada experimentului. Printre aceştia se numără membrii unor organizaţii umanitare care vor pleca în Africa de Vest.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14410"]