Pe două roţi spre paradisul verde

0
18

Luna aceasta s-a încheiat un proiect maramureşean, menit să le asigure pasionaţilor de pedalat vizitarea, cu emisii zero, a uneia dintre destinaţiile de ecoturism din ţară, Mara-Cosău-Creasta Cocoşului. Astfel, peisajul, drumurile de ţară şi atracţiile Maramureşului pot fi cutreierate şi savurate în cel mai pur stil românesc, pe două roţi, cu un rucsac în spate şi cu o deschidere largă către plaiuri verzi şi farmec rural.

Datorită proiectului intitulat sugestiv ,,Călătoreşte verde’’, turiştii pe bicicletă vor putea cutreiera frumuseţile Maramureşului pe noi trasee marcate cu o lungime de peste 100 de kilometri, şi să descopere într-un mod eco, nepoluant, şarmul aşezărilor de la poalele Crestei Cocoşului.

Că turiştii pe două roţi nu vor doar să pedaleze ne-a demonstrat Andy Brunner, un ciclist elveţian stabilit de 20 de ani în România, care a rămas impresionat de destinaţiile maramureşene, zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului, spune el, fiind una dintre comorile României.

De asemenea, bikerul de la echipa bucureșteană The North Quest Robert Dobai a spus că deşi parcurgerea traseului necesită o pregătire destul de serioasă, vibraţia pe care o oferă peisajele din zonă merită orice efort.

Robert Dobai a reuşit în câteva fraze să descrie perfect farmecul zonelor peisagistice din Maramureş.

Proiectul Călătoreşte verde – cu emisii zero în destinaţia de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoşului a fost implementat de Asociaţia EcoLogic şi finanţat cu peste 60 de mii de euro prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *