Peste 300 de exponate la Muzeul din Viile Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare mai 30, 2016 18:29

Peste 300 de exponate la Muzeul din Viile Satu Mare

Comuna Viile Satu Mare, are începând de vineri, 27 mai, un muzeu privat, care reunește peste 300 de exponate proprii ale proprietarului Pap Iozsef și ale sculptorului Vasile Koter. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, cu participarea autorităților locale și județene.

O adevărată sărbătoare a culturii a atras atenția și participarea a zeci de persoane aproapiate familiei Pap și nu numai, la inaugurarea primului muzeu privat din Viile Satu Mare. Din dorința de a păstra o imaginie vie a vieții din perioada celor 46 de ani de vânătoare, Pap Iozsef, a reușit să adune într-un spațiu tradițional toate obiectele.

Felician Pop, managerul celei mai reprezentative instituții de cultură din Satu Mare, Muzeul Județean de Istorie, a fost prezent la eveniment. Acesta a transmis felicitări realizatorului, totodată subliniind faptul că asistăm la un fenomen unic prin colaborarea sculptorului Vasile Koter cu Pap Iozsef.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a ținut să fie alături de gazda evenimentului în aceste momente, remarcând frumoasele exponate.

La finalul evenimentului, Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, a oferit diplome de excelență proprietarului muzeului. Printre oaspeți s-au aflat și deputatul Kereskenyi Gabor și senatorul Pataki Csaba.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="44340"]