Poliția Română: “Alege viața, condu preventiv!”

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 5, 2017 14:47

Poliția Română: “Alege viața, condu preventiv!”

Se anunță o perioadă cu ninsori și scăderea temperaturii. Pilițiștii vin cu o serie de recomandări în acest sens, atât pentru șoferi cât și pentru pietoni.

Astfel, Poliția Română recomandă:

Înainte de a pleca la drum, trebuie să vă interesați de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi să vă pregătiți autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.). Asigurați-vă o vizibilitate bună, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, şi verificați dacă sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz sunt în perfectă stare de funcţionare. Adaptați viteza la condiţiile meteo şi de trafic, circulați cu viteză redusă și păstrați o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat și a unor condiții meteo de iarnă se pot dovedi periculoase.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53910"]