Polițiștii în vizită la elevii din Carei

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 12, 2017 16:48

Polițiștii în vizită la elevii din Carei

Campania de prevenire a violenţei sexuale ,,Iubeşte Inteligent!” a ajuns şi la Carei. Astfel, miercuri, 11 ianuarie, poliţiştii au organizat întâlniri  cu elevii claselor a IX-a şi a X-a ai Liceului Iuliu Maniu.

Cu această ocazie elevii au avut prilejul să afle informaţii despre  subiecte adeseori trecute sub tăcere. Despre violenţa sexuală ca parte a violenţei de gen, despre formele acesteia, de la hărţuire sexuală la viol, de la incest la exhibiţionism şi alte manifestări de natură sexuală ce intră sub incidenţa legii, participanţii au învăţat să recunoască violenţa sexuală şi să acţioneze pentru a o preveni, dar şi pentru a-i demasca pe cei care comit astfel de fapte.

Prezentarea a fost însoţită şi de materiale video, care au ilustrat într-un mod atractiv pentru elevi însemnătatea consimţământului în relaţiile de natură sexuală, dar şi situaţiile în care acest consimţământ nu este valabil.

Întâlnirile au fost susţinute de inspector principal Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Satu Mare împreună cu agent şef principal Mărcui Cristian şi comisar Dindelegan Daniel, ambii poliţişti în cadrul Poliţiei Municipiului Carei.

La activităţi au participat 160 de elevi şi 8 cadre didactice, acestea fiind    coordonate din partea unităţii de învăţământ de doamna director adjunct prof.ing. Oprea Dorina.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54043"]