Porci depistați cu trichineloză în Odoreu și Românești

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 17, 2016 11:18

Porci depistați cu trichineloză în Odoreu și Românești

Potrivit datelor furnizate de inspectorii DSVSA Satu Mare, până în acest moment au fost efectuate peste 1700 de examene trichineloscopice în Satu Mare, Carei și Negrești Oaș. Dintre acestea 2 cazuri au fost depistate pozitive iar carnea infestată a fost incinerată.

Cele două cazuri depistate pozitive provin din localitățile Odoreu și Românești. Porcii în greutate de 267 kg în valoare totală de 1869 lei , au fost supuși sechestrului/reținerii oficiale și dirijați pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

În perioada următoare, Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor continua  să asigure efectuarea examenelor trichineloscopice la cerere, după un program afișat la sediul acestora . Persoanele care vor solicita aceste examene să se prezinte cu o probă de pilierii diafragmatici. Tariful pentru această manoperă este de 10,80 lei /probă. Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise pentru specia suină, până la noi dispoziții .

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53629"]