Posibili migranţi în Mădăras. Cetăţenii promit război

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 27, 2016 18:46

Posibili migranţi în Mădăras. Cetăţenii promit război

Face ce face, dar Ministerul Afacerilor Interne vede în continuare în judeţul Satu Mare un loc propice pentru cetăţenii din Orientul Mijlociu. După ce au localizat Tăşnadul, reprezentanţii MAI-ului au pus ochii pe oraşul Ardud. În colaborare cu Asociaţia Freres România, Bucureştiul a derulat un proiect al cărui scop este amenajarea unui centru pentru refugiaţi în localitatea ardudeană Mădăras. Autorităţile locale orăşeneşti nici nu vor să audă de aşa ceva, iar cetăţenii promit război.

În dimineaţa zilei de miercuri, prefectul Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de urgenţă pentru a analiza şi a lămuri situaţia care a stârnit revoltă în localitatea Mădăras. La întâlnire au participat primarul oraşului Ardud, mai mulţi cetăţeni indignaţi de această decizie, spun ei, aberantă, respectiv unul dintre iniţiatorii proiectului, călugărul iezuit Iulian Budău. Deşi reprezentantul Asociaţiei Freres România a dat asigurări că centrul nu va găzdui refugiaţi sirieni ci aproximativ 10 persoane tolerate, edilul-şef al Ardudului a spus răspicat că nu va accepta sub nicio formă un astfel de proiect, culmea, derulat fără înştiinţarea Primăriei.

Dacă primarul a fost destul de diplomat, cetăţenii din Mădăras nu s-au putut stăpâni şi au promis un atac fără precedent.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să-i liniştească pe cetăţeni, rugându-i să nu recurgă nicidecum la acte de violenţă.

Chiar dacă proiectul se va dovedi a fi unul legal, iar intenţia iniţiatorilor bună, cetăţenii spun că se vor opune în continuare.

Posibili migranţi în Mădăras. Cetăţenii promit război –>> http://goo.gl/pofdsL

Posted by TV1 Satu Mare on 27 Ianuarie 2016

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="38489"]