Posturile de conducere din invatamant se vor ocupa prin concurs

0
15

inspectoratMinistrul Educatiei, Remus Pricopie a anuntat ca pana la 1 septembrie 2015 toate functiile de conducere din sistemul de educatie vor fi ocupate prin concurs. Primele concursuri  pentru posturi se vor desfasura incepand cu luna ianuarie a anului viitor.

Ministrul a declarat, intr-o conferinta de presa, ca din ianuarie vor incepe concursurile pentru ocuparea functiilor de inspectori scolari, inspectori scolari generali si inspectori scolari generali adjuncti, apoi vor urma concursurile pentru posturile de director si director adjunct din licee, iar in final vor fi organizate concursuri pentru functiile de conducere din scoli, gradinite, cluburi scolare si sportive.

El a precizat ca in sistemul de educatie sunt peste 10.000 de functii de conducere care vor fi ocupate prin concurs și a explicat ca nu au putut fi organizate concursuri pentru functiile de conducere din unitatile de invatamant preuniversitar intrucat consiliile de administratie ale acestora functionau dupa o  lege veche. De ani de zile inspectorii scolari si  directorii unitatilor de invatamant au fost numiti pe criterii politice, prin emiterea de decizii de numire prin delegatie, fara concurs.

Ultimele concursuri  pentru posturile de conducere din invatamant au avut loc in urma cu 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *