Precizări în cazul morții unui pacient. Cronica unor eforturi medicale substanțiale

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 26, 2016 20:32

Precizări în cazul morții unui pacient. Cronica unor eforturi medicale substanțiale

Conducerea Spitalului Județean a reacționat în urma ultimelor informații vehiculate în mass media județeană și națională. Medicii susțin că s-a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe pacientul de 31 de ani, fiind respectate toate protocoalele în vigoare. Au fost consulatați chiar specialiștii din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj.

Mai mult decât atât, în podifa insistențelor personalului medical, tânărul a dorit să părăsească unitatea spitalicească. Cu toate că acest lucru nu a fost în interesul său. Din păcate, fapt confirmat ulterior.

După ce a fost readus la Unitatea de Primire Urgențe două zile mai târziu, medicii au depus eforturi semnificative pentru a-l salva, dar în ciuda acestora pacientul a intrat în moarte cerebrală, ulterior fiind deconectat de la aparatele care îl țineau în viață cu acordul familiei. Conducerea Spitalului Județean a reacționat în urma ultimelor informații vehiculate în mass media județeană și națională. Redăm integral comunicatul de presă:

În continuare redăm integral comunicatul de presă remis de către Spitalul Județean Satu Mare.

”In data de 20.11.2016, la ora 3.46, la Unitatea de Primire Urgente din cadrul SJU Satu Mare, a fost adus, de o ambulanta, un pacient, barbat in varsta de 31 de ani. Pacientul a fost preluat de personalul de la Triaj si de medicul de garda. Ora 3.46 e ora predarii in UPU si ora preluarii de medicul de garda.

Conform fisei intocmite la prezentarea in UPU, a relatarilor medicului de garda, pacientul, care raspandea in jurul lui halena alcoolica, era agitat, cu un mers nesigur, dar constient, orientat temporo spatial, fiind capabil sa ofere numarul de telefon al mamei lui, care a si fost contactata in minutele urmatoare. La examenul clinic nu s-au pus in evidenta leziuni traumatice la nivel craniului.

Pacientul a fost monitorizat pe parcursul prezentei sale in UPU, valorile TA, puls, oxigen fiind in limite normale. Cat timp a fost in zona de supraveghere, pacientul s-a ridicat din pat si se plimba intre paturile din salon, manifestand continuu dorinta de a pleca din UPU fiind nemultumit ca i se adreseaza intrebari si considerand ca e retinut peste voia lui. La ora 7.30, pacientul a parasit Unitatea de Primire Urgente insotit de mama si sotie.

In data de 21.11.2016, ora 17.05, acelasi pacient a ajuns din nou la UPU adus fiind de SMURD cu o ambulanta TIM (Terapie Intensiva Mobila). La prezentarea in UPU pacientul avea starea generala alterata si, conform fisei SMURD, la domiciliu a a avut o serie de convulsii tonico clonice. De asemenea, din fisa SMURD reiese ca anterior prezentarii la Spital, in urma cu 2-3 zile, pacientul a acuzat cefalee persistenta tratata cu Naproxen.

Avand in vedere starea pacientului, leziunea pusa in evidenta la nivelul lobului urechii drepte, s-a luat decizia efectuarii unei tomografii computerizate la nivelul craniului. In urma examenului CT s-a pus in evidenta o fractura fronto-parietala dreapta cu focare hemoragice intraparenchimatoase. In vederea efectuarii examenului CT pacientul a fost sedat,conform protocoalelor medicale in astfel de cazuri, iar apoi intubat pentru protejarea cailor respiratorii.

Conform protocolului pentru asemenea cazuri, s-a luat legatura cu Clinica de Neurochirurgie din Cluj unde s-au trimis imaginile CT. Specialistii de la aceasta unitate spitaliceasca au considerat ca pacientul nu necesita o interventie chirurgicala si ca poate fi tratat la SJU Satu Mare. Drept urmare pacientul a fost internat la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, s-a instituit tratamentul specific pentru asemenea cazuri fiind monitorizate in permanenta functiile vitale.

Din pacate starea pacientului s-a deteriorat rapid iar in data de 25.11.2016, in jurul orei 23.00 a decedat. Precizam ca toate informatiile de mai sus sunt realatate in baza fiselor de observatie intocmite la UPU, declaratiilor medicilor de garda si a peronalului din UPU si imaginilor inregistrate video”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52875"]