Preşedintele Italiei a demisionat miercuri dimineaţă

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 14, 2015 13:24

Preşedintele Italiei a demisionat miercuri dimineaţă

poze presedintele italieiPreședintele Italiei, Giorgio Napolitano, în vârstă de 89 de ani, a demisionat miercuri, așa cum a anunțat încă din 31 decembrie, când a invocat ‘limitări și dificultăți’ din cauza vârstei înaintate

Demisia s-a produs miercuri dimineață, potrivit mass media locale, și a fost făcută publică după ce premierul italian, Matteo Renzi, a anunțat marți în plenul Parlamentului European că șeful statului italian urmează să demisioneze.

Președintele italian, Giorgio Napolitano a anunțat pe 1 ianuarie intenția sa de a părăsi în curând funcția deținută, lăsându-l pe premierul Matteo Renzi în fața celei mai dificile situații politice de la preluarea puterii în urmă cu zece luni.

El a explicat că vârsta sa înaintată face ca îndeplinirea atribuțiilor să fie din ce în ce mai dificilă.

Napolitano, care a spus de la început că nu-și va duce până la capăt al doilea mandat de șapte ani, le-a mărturisit unor prieteni că suferă de o serie de afecțiuni legate de vârstă, care fac dificilă exercitarea funcției de președinte, a relatat recent cotidianul Corriere della Sera.
În aprilie 2013, Napolitano a cedat rugăminților din partea politicienilor aflați în dispută și a acceptat un al doilea — fără precedent — mandat în încercarea de a pune capăt unei situații haotice, de impas, provocată de alegerile din februarie din același an.

Printre potențialii succesori ai lui Napolitano se numără Romano Prodi, fost prim-ministru și președinte al Comisiei Europene, precum și fostul premier Giuliano Amato. Amândoi au fost în trecut candidați la președinția Italiei.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="17106"]