Primăria a decis: Se modifică impozitul pe clădiri

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 14, 2016 15:42

Primăria a decis: Se modifică impozitul pe clădiri

Primăria a hotărât modificarea impozitului pe clădiri în cazul clădirilor nerezidențiale și mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice de pe raza municipiului Satu Mare. Anunţul a fost făcut vineri, 14 octombrie, de primarul Kereskenyi Gabor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Având în vedere nemulțumirile cetățenilor precum și campania mediatică care s-a dus la începutul anului 2016 pentru reducerea impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice deținătoare de clădiri nerezidențiale sau mixte, conducerea municipiului Satu Mare a optat pentru o reanalizare a solicitărilor cetățenilor și propune o diminuare a acestui impozit la 0,7% începând cu anul 2017, acest procent fiind tehnic acceptabil pentru a nu diminua semnificativ bugetul municipiului pentru anul 2017.

Astfel, în proiectul de hotărâre de consiliu pivind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, ce se va supune dezbaterii publice în cursul zilei de luni, impozitul propus în cazul clădirilor nerezidențiale sau mixte aparținând persoanelor fizice va fi de 0,7% aplicabil la valoarea de impozitare stabilită potrivit legii.

Această diminuare a veniturilor bugetului local se incadrează în limitele admisibile și care pot fi recuperate prin declararea corectă a clădirilor nerezidențială și cu destinație mixtă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="48847"]