Problemă medicală sau lipsă de simţ civic?

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 6, 2016 15:56

Problemă medicală sau lipsă de simţ civic?

Vă reamintim că în cursul zilei de marţi, o femeie a fost la un pas de moarte după ce a zăcut minute bune pe jos, chiar lângă Unitatea de Primire Urgenţe, iar gurile rele au şi început să lanseze atacuri la adresa conducerii unităţii spitaliceşti pentru lipsă de reacţie. Însă, cei care au vociferat au omis un aspect important, dacă nu decisiv. Ceea ce s-a întâmplat în apropiere de UPU trebuie catalogat ca fiind o crasă lipsă de bun simţ civic a cetăţenilor, nicidecum o neglijenţă medicală.

Deşi ştim că România este ţara tuturor posibilităţilor iar românii se ajută între ei doar când au intenţii ascunse mascate în spatele unor zâmbete false, societatea găseşte în continuare resurse să ne ia prin surprindere. Vorbim despre simţul civic, care atunci când ajunge la un nivel submediocru, nu doar că trebuie să ne pună semne de întrebare, trebuie să ne îndemne să avem curajul să punem punct, să închidem acest capitol negru care i-a dezbinat pe oameni şi să redevenim umani, într-o nouă viaţă pământească revigorată. Episodul de ieri, când o femeie a zăcut în zăpadă, dar nimeni nu a intervenit pentru că era prea aproape de urgenţă, este confirmarea absolută a nepăsării, o întâmplare care a pus Spitalul Judeţean la colţ, dar nu a deschis ochii celor care ştiu să fie obiectivi.

Dacă ştim foarte bine să reproşăm şi să spunem sus şi răspicat că nu ne convin unele lucruri în sistemul medical, ar trebui să învăţăm să ascultăm şi punctul de vedere al oamenilor care sunt în cadrul unei unităţi spitaliceşti să ajute.

Episodul de ieri a împărţit oraşul în două tabere, unii acuză Spitalul Judeţean, iar alţii îi iau pe acei spectatori la rost însă, înainte de a trece într-o tabără sau alta, trebuie să ne uităm în propria ogradă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="37596"]