Producția de vin a scăzut cu 20% în acest an

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 24, 2014 17:46

Producția de vin a scăzut cu 20% în acest an

03.In-crama-lui-SandemanDin cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, producția de vin din acest an este cu 20% mai mică, spun viticultorii.

Viticultorii romani spun că din cauza vremii care nu a fost tocmai prielnică pentru cultura de vita de vie, producția de vin  din acest an a scăzut la 4,1 milioane de hectolitri. In topul producătorilor mondiali, țara  noastră ocupă, chiar si in aceste condiții, un onorabil  loc 12, potrivit datelor Organizației Internaționale a Viței de vie si Vinului.

Dintre ţările din Europa de Est, România este cel mai bine clasată în topul întocmit de organizaţie, pe locul 12. Ungaria ocupă locul 16, iar Bulgaria locul 18.

Franţa a redevenit cel mai mare producător de vin la nivel mondial, cu o creştere de 10% a producţiei în acest an, la 46,2 milioane de hectolitri. Italia şi Spania ocupă locurile 2 şi 3, în condiţiile în care anul acesta producţia de vin a celor două ţări a scăzut cu 15%, la 44,4 milioane de hectolitri şi, respectiv 19%, la 37 milioane de hectolitri, faţă de anul trecut.

 

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13973"]