Profesorii primesc în perioada imediată 150 euro din bani UE. Ce obligații au?

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 22, 2014 18:17

Profesorii primesc în perioada imediată 150 euro din bani UE. Ce obligații au?

pircipie_03969200Profesorii vor primi în săptămânile următoare o sumă echivalentă cu aproximativ 150 euro, în cadrul programului „Dezvoltarea carierei didactice” finanţat din fonduri europene şi desfăşurat timp de nouă luni, fără să fie nevoiţi însă să deconteze suma respectivă, ci doar să raporteze cum au folosit-o.

Guvernul a anunţat, miercuri, alocarea circa 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul universitar să primească suma de 150 euro, scrie Mediafax.

„Un proiect mai vechi care a fost întrerupt în 2010 se numea atunci „Suta de euro pentru cărţi”, fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-şi achiziţiona cărţi. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi, acum, în urma discuţiei cu colegii din Guvern şi cu sindicatele, am găsit această nouă formulă”, a afirmat Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Acesta a arătat că alocarea totală financiară pentru program este de 50 milioane euro, iar banii vor fi plătiţi în câteva săptămâni către universităţi şi inspectorate şcolare, care la rândul lor vor vira banii către cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13863"]