Proiectele Consiliului Judeţean, în plină desfăşurare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare mai 13, 2016 15:12

Proiectele Consiliului Judeţean, în plină desfăşurare

Consiliul Județean Satu Mare continuă investiţiile de amploare atât în infrastructura judeţului cât şi în modernizarea instituțuțiilor subordonate. Joi, 12 mai a avut loc predarea unui nou amplasament ce urmează a fi reabilitat în următoarele 36 de luni.

Drumul judeţean Mădăras-Terebești-Craidorolț-Tășnad va avea o nouă față în perioada următoare. Conform președintelui Consiliului Județean, Adrian Ştef, modernizarea acestui drum va putea asigura o conexiune rapidă spre viitoarea autostradă Transilvania, reprezentând un drum important pentru traficul judeţului Satu Mare.

Aceste proiecte importante pentru infrastructura rutieră a judeţului s-au realizat datorită efortului deosebit al Consiliului Judeţean Satu Mare. Alături de această echipă a fost şi senatorul Pataki Csaba, conform căruia proiectul este o continuare a variantei ocolitoare a zonei de sud a municipiului care ajunge la final, fiind totodată cea mai scurtă şi rapidă cale spre autostrada Transilvania.

Conform directorului Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, vor fi reabilitaţi 33 de km de drum judeţean iar valoarea totală a investiţiei este de peste 46 de milioane de lei. Din punct de vedere tehnic, se va realiza platforma drumului cu o lăţime de 8 metri, având 50 de cm bandă de încadrare şi vor fi amenajate 64 de podeţe transversale drumului, 163 de podeţe care vor asigura accesul la drumurile laterale si 662 de podeţe pentru accesul în gospodării.

Aflat în vizită în teritoriu, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a urmărit îndeaproape şi lucrările de modernizare la Aeroportul Satu Mare. Conform acestuia, proiectul a beneficiat de 66 de milioane de lei, iar pânâ în 20 iunie lucrările vor fi finalizate integral.

Modernizarea drumurilor judeţene este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, printr-un contract de finanţare semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43642"]