Reabilitarea blocului din 14 Mai, prea costisitoare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 16, 2016 16:53

Reabilitarea blocului din 14 Mai, prea costisitoare

 După ce au aflat că trebuie să plătească o sumă considerabilă pentru a avea linişte şi siguranţă, locatarii blocului cu probleme din cartierul 14 Mai s-au pus pe căutat soluţii. Clădirea are câteva probleme la bază, spun oamenii, însă istoria acesteia este mult diferită faţă de cum a fost prezentată în ziare.

Locatarii sunt conştienţi că imobilul trebuie să intre mai devreme sau mai târziu în reabilitare, însă spun că informaţiile potrivit cărora prăbuşirea este iminentă sunt exagerate. Problemele au apărut în momentul în care baza clădirii a suferit nenumărate modificări. Spaţiul comercial existent la parter a fost, începând cu anii 70, extins de nenumărate ori, iar structura de rezistenţă a slăbit constant, ajungând astăzi extrem de şubredă.

Oamenii au început să poarte discuţii cu mai multe firme de construcţii, însă reabilitarea blocului necesită un buget considerabil.

Dacă unii locatari s-au conformat cu ideea că reabilitarea este iminentă, alţii spun că suma vehiculată, şi anume 3 mii de euro/ familie, este mult prea exagerată.

Alţii însă s-au arătat extrem de vehemenţi, atacând conducerea cafenelei de la parterul blocului.

Opt familii trăiesc în blocul care, potrivit autorităţilor, se poate prăbuşi în orice clipă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45074"]