Recunoaştere importantă pentru învăţământul sătmărean

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 17, 2015 16:54

Recunoaştere importantă pentru învăţământul sătmărean

În după-amiaza zilei de joi, într-un cadru festiv, a avut loc dezvelirea bustului omului de cultură Dariu Pop. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Creaţie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Casa Corpului Didactic.

Dezvelirea bustului lui Dariu Pop a avut loc în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prezenţa unui număr considerabil de invitaţi, prieteni ai culturii, scriitori, conducători de instituţii şi feţe bisericeşti. Directorul Casei Corpului Didactic, Ioan Viman, unul dintre cei care au militat pentru realizarea acestui bust, s-a declarat extrem de fericit că talentul sculptorului Radu Ciobanu este prezent lângă o instituţie care îşi asumă participarea la reforma învăţământului.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a spus că întotdeauna instituţia pe care o reprezintă va lupta pentru ca judeţul nostru ,,să-i repatrieze’’ pe toţi sătmărenii care au contribuit din plin la ridicarea nivelului culturii.

Directorul Muzeului Judeţean, scriitorul Felician Pop, a ţinut să sublinieze contribuţia lui Dariu Pop la organizarea învăţământului românesc din judeţ, la editarea de manuale şi la construirea a peste 130 de şcoli.

După dezvelirea bustului, în incinta Casei Corpului Didactic a avut loc lansarea cărţilor ,,Dascălul din Blidari’’ şi ,,Note autobiografice’’, semnate de Dariu Pop. La acest dublu eveniment cultural au mai participat, de asemenea, directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo, inspectorul şcolar general, Călin Durla şi poetul George Vulturescu.

Recunoaştere importantă pentru învăţământul sătmărean –>> http://goo.gl/CCeBFz

Posted by TV1 Satu Mare on 17 Decembrie 2015

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36995"]