România, campioană la handbal

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare august 4, 2014 18:23

România, campioană la handbal

campioana-handbal-feminin-romaniaEchipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21, la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Naționala Under 18 de handbal feminin a României a câștigat Campionatul Mondial din Macedonia, după ce a învins Germania cu 32-21. Elevele lui Aurelian Roșca au dominat finala cu nemțoaicele de la început până la sfârșit, asigurându-și un avantaj consistent încă din primele 10 minute.

Pentru Romania au marcat: Bianca Maria Bazaliu , Lorena Ostase , Cristina Laslo, Daniela Corban, Alexandra Carasol , Alina Ilie, Iulia Maria Andrei , Dana Abed-Kader şi Sonia Vasiliu. Româncele au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia şi Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă.
În sferturile de finală, handbalistele noastre, au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în faţa Muntenegrului cu scorul de 28-25.

Bianca Bazaliu este golgheterul turneului final din Macedonia. Bazaliu, una dintre copilele minune ale handbalului românesc, este și cea mai tânără jucătoare din lot, împlinând 17 ani pe 30 iulie. Junioarele au reușit cea mai bună performanță din istoria sportului românesc pe echipe, la categoria U18. În cadrul turneului din Macedonia, România a obținut 8 victorii din 9 meciuri, înregistrând un singur egal, în faza grupelor, cu Danemarca, fosta campioană mondială din 2012.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="11011"]