România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 24, 2014 18:19

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă

ora_de_iarnaRomania trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de iarna, ora 4.00 urmand sa devina ora 3.00, iar ziua de 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga din an.

Ora oficiala de vara se instituie intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Pentru trecerea la ora oficiala de iarna, ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, astfel ca duminica 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga zi a anului.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficiala de iarna, nu va modifica mersul trenurilor in vigoare pana la 26 octombrie. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 25 spre 26 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale are loc in aceeasi zi, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina trenurile vor circula dupa orarele din mersul de tren in vigoare.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13979"]