RoTLD introduce taxă pentru numele de domenii „.ro”

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 11, 2017 14:07

RoTLD introduce taxă pentru numele de domenii „.ro”

Registrul Român de domenii .Ro va introduce din iulie anul viitor un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”, procedura de implementare urmând să fie prezentată la jumătatea lunii ianuarie, anunță cei de la Claus web.

Cu alte cuvinte cei care dețin un domeniu .ro vor trebui să plătească începând cu data de 1 iulie 2017 o taxă de înregistrare și mentenanță anuală care va fi comunicată la o dată anterioară. Oficialii Registrului Român de domenii .ro au anunțat că, pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 iulie 2012, deținătorii dreptului de utilizare vor avea obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 1 iulie 2017 – 1 octombrie 2017.

Totodată, cei de la Claus Web anunță că pentru domeniile „.ro” înregistrate după anul 2012, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. Tariful de înregistrare și mentenanță anuală a unui domeniu „.ro” va fi stabilit la o valoare de referință și va acoperi serviciul de înregistrare, precum și o perioadă de 5 ani de utilizare în condiții de securitate. După expirarea perioadei de 5 ani, va fi achitată anual o valoare de referință, pentru păstrarea serviciului de utilizare a domeniului .ro în condiții de siguranță.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54018"]