“ROZMARIN ÎN COLȚU’ MESII” -A IV-A EDIȚIE

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra martie 13, 2017 11:16

“ROZMARIN ÎN COLȚU’ MESII” -A IV-A EDIȚIE

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Medieșu Aurit, a organizat duminică, 12 Martie , cea de-a IV-a ediție a Festivalului Concurs de Folclor pentru soliști vocali ,,Rozmarin în colțu’ mesii”.

Acest concurs își propune, printre altele: valorificarea, popularizarea cântecului și portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc și readucerea costumului popular la valoarea sa adevărată iar premiile oferite nu sunt deloc de neglijat.Invitați speciali la acest eveniment au fost: Marcela Latiș, Ansamblul „Tulnicul”, Corul Medieșana, Ansamblul Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, Nicolae Sabău, Petrică Mureșan, Alexandru Pugna și Veta Biriș. Prezentarea a fost făcută de interpreta de muzică populară, Vlăduța Lupău.

Marele premiu a mers în acest an la Prună Adela din Maramureș. Osian Cornel din Satu Mare și Timiș Silvia din Maramureș au primit premiul 1. Premiul 2 Roman Silvia din Satu Mare și Topan Diana din Maramureș. Premiul 3 Câmpian Darius din Satu Mare, Marian Oana din Alba și Madas Alexandra din Satu Mare. De asemenea au mai luat mențiuni: Cușner Mariana din Maramureș și Cuciulan Laurențiu din Satu Mare. Numele acestui eveniment “Rozmarin în colțu’ mesii” este legat de raposodul Nicolae Sabău, care a cules melodia cu același nume, din zona comunei Medieşu Aurit în anii `50, incluzând-o şi promovând-o prin repertoriul său.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54611"]