S.C Apaserv : “Feriți de frig contoarele de apă!”

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 11, 2017 14:04

S.C Apaserv : “Feriți de frig contoarele de apă!”

S.C. Apaserv Satu Mare S.A. solicită clienților din municipiul Satu Mare, precum și din județ să-și protejeze contoarele împotriva înghețului, dat fiind faptul că în aceste zile se înregistrează temperaturi extrem de scăzute.

Operatorul regional Apaserv, care asigură alimentarea cu apă potabilă în județul Satu Mare face un apel la cetățeni prin care le reamintesc că au responsabilitatea de a-și proteja contoarele și instalațiile de apă împotriva înghețului. Acest lucru, spun cei de la Apaserv, cade în sarcina clienților conform contractului de furnizare/prestare, încheiat. În acest sens, reprezentanții Apaserv vin cu o serie de recomandări:

Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ, şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac.
Ce puteţi face pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare, aflate în responsabilitatea dvs.: nu închideţi complet căldura atunci când este frig; protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer reci. În cazul în care contorul a îngheţat, dezgheţarea acestuia se face prin încălzirea spaţiului în care este montat.
În continuare, reprezentanții Apaserv precizeză că, în cazul în care contorul se strică din cauza îngheţului, beneficiarul va plăti pentru înlocuirea acestuia.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54011"]