Săptămâna educaţiei globale

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 18, 2014 19:06

Săptămâna educaţiei globale

scoalaÎn perioada 17-21 noiembrie, în cadrul programului Săptămâna Educației Globale – ediția 2014, la nivelul unităților de învățământ, se desfășoară activități cu tema ”Securitatea alimentației”.

Săptămâna Educației Globale încurajează preșcolarii, elevii, liceenii și cadrele didactice să inițieze activități educative care să abordeze teme asociate temei de anul acesta, cum sunt: risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială, conservarea hranei, protecția consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului şi a mediului.

Activitățile propuse de școli cuprind seminarii de informare, campanii de conștientizare și dezbateri cu teme precum: „Ce și cât mâncăm”, „Obiceiurile noastre de alimentație”, „Fii un consumator responsabil! Cunoaște-ți drepturile!”, „Modalități de conservare sănătoasă a hranei”, „Eticheta, cartea de vizită a alimentelor”, „Ciupercile – aliment sau otravă?” şi „Impactul stilului de viață sănătos asupra performanței sportive”.

Sunt programate de asemenea  evenimente caritabile de colectare și donare de fructe la centre de asistență socială, expoziții și prezentări de creații plastice, literare, respectiv de produse agricole tradiționale locale.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14852"]