Sfinţii Mihail şi Gavriil patronii spirituali ai jandarmilor

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 8, 2016 15:26

Sfinţii Mihail şi Gavriil patronii spirituali ai jandarmilor

 Marţi, 8 noiembrie, jandarmii sătmăreni îi sărbătoresc pe Sfinţii Mihail şi Gavriil prin organizarea unui ceremonial religios. Aceștia au ridicat un parastas în memoria militarilor jandarmi.

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil au fost aleşi drept ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, ei simbolizând lupta pentru dreptate şi bunătate, împotriva răului şi necinstei, reale modele pentru jandarmii români.

Pentru a fi marcată cum se cuvine această sărbătoare, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, s-a organizat un ceremonial  religios, în cadrul căruia s-a ridicat un parastas în memoria militarilor jandarmi precum şi un Te – Deum de mulţumire, ceremonial religios oficiat de către  preotul militar al unităţii, Cristian Silaghi.

Astăzi, apărătorii ordinii şi siguranţei publice îi sărbătoresc pe veghetorii lor din ceruri, înălţând un gând plin de recunoştinţă pentru cei care acum împreună se bucură şi un gând de pioasă amintire pentru cei care sunt chemaţi să lupte în oştile îngereşti alături de Sfinţii Arhangheli.

La ceas de sărbătoare, comanda unităţii transmite tuturor cetăţenilor care îşi aniversează onomastica un sincer şi un călduros „La Mulţi Ani !”, rugându-i pe „jandarmii cerului” să-i ocrotească şi să le dăruiască toate cele de folos.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52158"]