Sprijin pentru culturile afectate de grindină

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 11, 2016 16:09

Sprijin pentru culturile afectate de grindină

În urma fenomenelor meteorologice periculoase din data de 20 respectiv 21 iunie 2016, în judeţul Satu Mare au fost afectate mai multe culturi agricole pe o suprafaţa de 10.580 ha. Atunci, în decurs de 10 zile, s-au primit 14 avertizări meteo de fenomene nefavorabile.

În perioada 22 iunie – 1 iulie, două comisii de evaluare a pagubelor ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, formate din reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, s-au deplasat la faţa locului pentru a constata daunele produse în urma fenomenelor meteorologice.

Până în prezent, la nivelul judeţului Satu Mare au fost afectate culturi agricole pe o suprafaţă de 10.580 ha. Dintre cele mai afectate localităţi amintim: Carei, Ardud, Berveni, Cămin, Căpleni, Doba, Socond, Vetiş, Viile Satu Mare.

Datele centralizate au fost transmise Ministerului Afacerilor Interne-Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţia Prefectului şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă precum şi către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea idenficării unor soluţii de sprijin pentru agricultorii afectaţi, inclusiv prin reducerea normei de impozit pe venitul agricol.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45915"]