Strudlifest-un eveniment delicios în Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 21, 2016 13:45

Strudlifest-un eveniment delicios în Satu Mare

Casa Schwab din Satu Mare a fost sâmbătă gazda unui eveniment gustos. Vorbim despre Ștrudlifest, eveniment organizat de șvabii din Satu Mare cu scopul de a promova acest preparat specific ce nu se gătește în nicio altă parte a lumii.

Sute de sătmăreni au trecut sâmbătă pragul Casei Schwab din Satu Mare pentru a gusta din faimoasele strudli preparate de mâinile pricepute ale bucătăreselor. Președintele Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare, Ioan Leitner, a menționat că nicăieri în țară nu se mai prepară ștrudli, deși mai există comunități de șvabi și în alte județe din România.

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba a vorbit despre importanța acestui festival încărcat de tradiție pentru svabii din județul Satu Mare.

Cinci echipe din diferite localități șvăbești au preparat ștrudli pentru cei prezenți, în timp ce elevii de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” și membrii formației Gemeinsam a Forumului Democrat German au asigurat programul artistic, cu cântece și dansuri tradiționale.

Pentru festival, șvabii au pregătit 120 kg făină, 40 litri ulei, 50 kg cartofi, 360 de ouă, 50 l de lapte prins și 15 kg de brânză.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52575"]