Suspect de Ebola în România. Un bărbat venit recent din Nigeria, dus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 30, 2014 19:20

Suspect de Ebola în România. Un bărbat venit recent din Nigeria, dus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti

esteebolaoamenintare-1407177495Un bărbat de 60 de ani din Constanţa, care s-a întors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas, a fost internat, joi, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola.

Managerul unităţii sanitare din Constanţa a precizat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la „Matei Balş”, urmând să se stabilească dacă este infectat cu Ebola sau are o altă afecţiune.

Potrivit managerului de la „Matei Balş”, în prezent este vorba doar de suspiciunea infectării cu Ebola, însă trebuie luate toate măsurile de izolare a pacientului, până când se va stabili diagnosticul.

„Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola”, a mai spus managerul spitalului.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14179"]