Sute de elevi absenţi de la examenul de Capacitate

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 1, 2016 17:25

Sute de elevi absenţi de la examenul de Capacitate

În perioada 27- 29 iunie s-au desfăşurat probele scrise ale Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, urmând ca în 5 iulie să fie afişate rezultatele finale după contestaţii. La nivelul judeţului Satu Mare s-au înscris 2.565 de absolvenţi şi nu au fost semnalate incidente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Adriana Dîngă, din cei 2.565 de elevi înscrişi pentru a susţine examenul de capacitate, 121 de candidaţi nu s-au prezentat la limba română şi 132 de elevi au lipsit de la matematică.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele Evaluării Naţionale, au posibilitatea de a se înscrie la învăţământul profesional cu durată de 3 ani până în 18 iulie.

Rezultatele s-au afișat în cursul zilei de vineri, 1 iulie, după care s-au depus contestaţiile. În perioada 2 – 4 iulie acestea vor fi rezolvate, urmând ca în 5 iulie să fie afişate rezultatele finale. La nivelul judeţului Satu Mare examenul s-a desfăşurat în 94 de centre de examen şi nu s-au înregistrat incidente.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45624"]