Sute de sătmăreni și-au făcut gratuit analizele

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 14, 2016 14:35

Sute de sătmăreni și-au făcut gratuit analizele

Sute de sătmăreni au răspuns acținii organizate de Spitalul Județean la Casa de Cultură a Sindicatelor cu prilejul Zilei Internaționale a Diabetului zaharat. Aici, cei prezenți și-au putut măsura gratuit glicemia, greutatea și tensiunea arterială.

În fiecare an, pe data de 14 noiembrie este marcată și la Satu Mare Ziua Internațională a Diabetului Zaharat. În acest an, acțiunea de măsurare gratuită a glicemiei, tensiunii arteriale și a greutății a ajuns la cea de-a 16-a ediție.

Potrivit medicului Iosif Szilagyi, în acest an, sătmărenii prezenți au putut să-și măsoare indicele gleznă-braț care arată eventualele probleme de circulație a sângelui.

Această acțiune de măsurarea gratută a glicemiei, tensiunii arteriale și a greutății este foarte bine primită de sătmăreni care răspund pozitiv în fiecare an invitației medicilor de la Spitalul Județean Satu Mare.

Medicul diabetolog Iosif Silaghyi ne-a vorbit de asemenea și despre primele semne care ar trebui să ne ducă la doctor pentru a depista din timp diabetul

Drept dovadă că acțiunea este una mai mult decât binevenită în rândul sătmărenilor, până la ora 12:00 s-au prezentat pentru a-și face aceste analize nu mai puțin de 314 persoane.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52391"]