Tăşnadul fierbe în aşteptarea sirienilor

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 15, 2015 16:45

Tăşnadul fierbe în aşteptarea sirienilor

După ce au invadat Europa încercând să-şi trăiască visul în marile oraşe europene şi să se bucure de ospitalitatea ţărilor civilizate, migranții au luat în vizor şi ţara noastră. Dacă până nu de mult zona Sătmarului părea în siguranţă, în urmă cu două zile, ministrul Afacerilor Interne a anunţat că valul de refugiaţi se va resimţi şi în Tăşnad. Declaraţia lui Petre Tobă a stârnit însă controverse pe raza judeţului nostru.

Ministerul Afacerilor Interne a dat semnalul, iar România, este nevoită să se conformeze şi să se pregătească de un val masiv de refugiaţi care se va răsfrânge asupra mai multor localităţi din ţară, printre care şi Tăşnadul. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, fosta unitate militară din oraşul aflat la 50 de kilometri de municipiul Satu Mare, ar putea să găzduiască nu mai puţin de 600 de sirieni. Această decizie a provocat în ultimele ore teamă şi revoltă, primarul Tăşnadului spunând că nu a fost anunţat despre intenţia MAI-ului, iar un astfel de centru pentru refugiaţi ar face ca staţiunea turistică din oraş să întâmpine o serie de probleme neprevăzute.

Deşi teama şi revolta au ieşit la iveală atunci când presa a anunţat posibila ,,aterizare’’ a imigranţilor în Tăşnad, această informaţie nu a făcut deocamdată foarte multă vâlvă în rândul tăşnădenilor. Chiar şi aşa, oamenii spun ferm şi răspicat că oraşul lor este, fără dar şi poate, împotriva intruşilor sirieni.

Primarul Tăşnadului a declarat că va cere convocarea de urgenţă a şedinţei extraordinare a Consiliului Local, în urma căreia populaţia să fie oficial înştiinţată despre posibila înfiinţare a unei tabere pentru refugiaţi.

Conducerea judeţului Satu Mare, prin vocea preşedintelui Adrian Ştef, spune că fosta unitate militară din Tăşnad ar trebui să se transforme într-un centru de pregătire pentru situaţii de urgenţă, aşa cum s-a dorit în urmă cu câteva luni.

De asemenea, valul de refugiaţi nu este văzut cu ochi buni nici de către conducerea UDMR Satu Mare, care a emis marţi un comunicat de presă privind acest lucru. ,,Credem, că locuitorii acestui oraş cu potenţial turistic ridicat îşi pot exprima o părere foarte fermă despre această decizie, iar instituţiile abilitate trebuie să le dea dreptul de a-şi exprima această părere’’, a transims Pataki Csaba, preşedintele Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare.

Tăşnadul fierbe în aşteptarea sirienilor –>> http://goo.gl/j0ccuf

Posted by TV1 Satu Mare on 15 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36876"]