Vasile Lucaciu, comemorat la Lucăceni

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 1, 2015 08:34

Vasile Lucaciu, comemorat la Lucăceni

Duminică, 29 noiembrie, în satul Lucăceni, a avut loc un remarcabil eveniment de comemorare a personalităţii unuia dintre cei mai iluştri politicieni care au militat pentru drepturile românilor din Transilvania. Urmaşii lui Vasile Lucaciu din Maramureşul istoric au marcat comemorarea a 93 de ani de la moartea patronului lor spiritual, precum şi Ziua Naţională a României. Manifestarea a avut loc în incinta Căminului Cultural din Lucăceni.

Au onorat cu prezenţa, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo, consilierul judeţean Pinter Jozsef, precum şi profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Pentru că 1 Decembrie se apropie cu paşi repezi, şeful judeţului Satu Mare a împărţit drapele tuturor celor prezenţi la manifestare, aceştia din urmă fluturându-l pe toată durata evenimentului.

Vasile Lucaciu a fost una dintre cele mai importante personalităţi politice, culturale şi istorice ale românilor ardeleni din perioada dualismului Austro-Ungar.

Vasile Lucaciu, comemorat la Lucăceni –>> http://tv1satumare.ro/?p=36169

Posted by TV1 Satu Mare on 30 Noiembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36169"]