Vasile Lucaciu, omagiat de sătmăreni

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 1, 2015 19:11

Vasile Lucaciu, omagiat de sătmăreni

Ploaia deasă și rece de decembrie nu i-a speriat pe zecile de sătmăreni prezenți la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. La depunerile de coroane  ce au avut loc la statuia lui Vasile Lucaciu au fost prezente atât oficialitățile județului Satu Mare cât și oameni de rând, mândrii de naționalitatea lor.

Ca în fiecare an, de Ziua Națională a României din programul manifestărilor nu lipsesc depunerile de coroane la busturile celor mai importante personalități ale Sătmarului și nu numai. Astfel, în Parcul Central, la statuia lui Vasile Lucaciu zeci de sătmăreni alături de oficialitățile județului au fost prezente pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai mari artizani ai Marii Uniri din decembrie 1918. Programul a început cu intonarea imnului de stat al României.

După intonarea imnului de stat, un sobor format din 8 preoți a oficiat o ceremonie religioasă.

A urmat istoricul Viorel Câmpean care a făcut o scurtă biografie a celui care a fost Vasile Lucaciu.

După ce prefectul județului Eugeniu Avram a dat citire unui mesaj transmis de premierul Dacian Cioloș a urmat depunerea de coroane din partea instituțiilor județene, a partidelor politice și a unităților de învățământ din Satu Mare.

Prezent la aceste manifestări, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef a ținut să transmită câteva cuvinte românilor de pretutindeni.

După depunerile de coroane, în fața Monumentului Ostașului Român a avut loc mult așteptata paradă militară.

Vasile Lucaciu, omagiat de sătmăreni –>> http://tv1satumare.ro/?p=36246

Posted by TV1 Satu Mare on 1 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36246"]