Vezi ce spune prefectul Radu Bud despre scandalul ,,reportajului The Sun’’

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 24, 2016 15:54

Vezi ce spune prefectul Radu Bud despre scandalul ,,reportajului The Sun’’

După scandalul iscat de The Sun în urma căruia copiii din Carei care asamblează jucării ,,Kinder’’ au fost numiţi sclavi de publicaţia britanică, Instituţia Prefectului Satu Mare a demarat o serie de controale. După finalizarea acestora, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Radu Bud, s-a arătat consternat de felul în care reporterii englezi au încercat să defăimeze pentru a doua oară poporul român.

Controalele au fost efectuate de către Direcţia Sanitar Veterinară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Direcţia de Sănătate Publică. Prefectul Radu Bud a declarat că primul raport al controlului arată că reportajul britanicilor nu este altceva decât un fals grosolan, menit să arunce România într-o puternică dizgraţie.

A fost remarcat şi un alt aspect, unul surprinzător, spun reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Astfel, prefectul spune că, deşi pare a fi aptă de muncă, mama copiilor este pensionată de boală, iar întrebarea este cum a reuşit aceasta să obţină pensia.

În urma reportajului prezentat de publicaţia britanică The Sun, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de copii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52804"]