Vineri – prima zi de campanie electorală

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare mai 5, 2016 15:55

Vineri – prima zi de campanie electorală

Alegerile locale urmează să aibă loc în data de 5 iunie, iar startul campaniei electorale va avea loc pe 6 mai, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, puse în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Joi, 5 mai, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc videoconferinţa ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu prefecţii judeţelor şi prefectul municipiului Bucureşti, având ca temă organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

Pentru alegerile locale care vor avea loc pe data de 5 iunie, vor fi organizate 16.616 secţii de votare.

După ce toate grupurile de lucru implicate la alegerile locale au fost informate despre noile reglementări şi hotărâri ale Autorităţii Electorale Permanente, a venit rândul judeţelor de a declara care este stadiul pregătirilor pentru ziua votului.

Prefectul judeţului Radu Bud, a mai precizat că în cursul zilei de joi, a fost semnat contractul de achiziţie pentru tipărirea buletinelor de vot.

În acest an, ca o noutate, fiecare secţie de votare va avea câte un operator de calculator, care va avea rolul de a monitoriza şi preveni votul ilegal.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43332"]