Vinovaţii accidentelor rutiere, achită spitalizarea victimelor

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 19, 2016 16:57

Vinovaţii accidentelor rutiere, achită spitalizarea victimelor

Contravaloarea tratamentelor intraspitaliceşti acordate victimelor accidentelor rutiere sunt plătite lunar de către Casa Naţională de Sănătate, însă spitalul trebuie să restituie trimestrial banii, astfel că pacientul sau cel care se face vinovat de producerea accidentului să plătească spitalizarea.

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Marcela Papici, aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că persoanele care sunt victime ale accidentelor rutiere sau a agresiunilor trebuie să achite contravaloarea internării, pentru că în această situație Casa Naţională de Sănătate nu acordă despăgubiri.

Spitalul trebuie să recupereze contravaloarea tratamentelor de la victimele care au fost internate şi au beneficiat de îngrijiri medicale, urmând ca acestea să îşi recupereze banii de la cel care se face vinovat de producerea accidentului.

Conducerea spitalului a declarat că în perioada ianuarie – martie, au fost spitalizate 20 de victime ale accidentelor rutiere, iar valoarea totală a costurilor este de 150.420 de lei din care până în prezent s-au recuperat doar 9.687 de lei.

Managerul SJU, Marcela Papici, a mai precizat că din iunie până în decembrie 2015, la spital au fost internate peste 100 de persoane, victime ale accidentelor rutiere. Costurile spitaliceşti au fost de 612.893 de lei din care s-au recuperat 65. 426 de lei. În prezent sunt pe rol peste 300 de procese pentru a obţine restul sumei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="42624"]