Voluntari francezi în vizită la Asociaţia Stea

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 12, 2016 17:04

Voluntari francezi în vizită la Asociaţia Stea

Timp de 3 zile, Asociaţia Stea din Satu Mare va fi gazda unei echipe de voluntari ajunsă marţi, 12 iulie la sediul asociaţiei. Cei 21 de francezi sunt participanţi la ,,Maratonul de Solidaritate” organizat cu bicicletele pe traseul Roubaix – Satu Mare.

Proiectul ,,Maratonul de Solidaritate” este organizat de către două asociaţii din Franţa şi are un scop dublu, acela de a aduce un sprijin material şi financiar pentru Asociaţia Stea şi în acelaşi timp de a permite unor tineri aflaţi în dificultate socială şi economică de a reliza un maraton de solidaritate.

Cei 21 de voluntari francezi vor fi găzduiţi de către Asociaţia Stea până în 15 iulie, când vor porni spre casă. Timp de 3 zile, aceştia vor organiza o serie de activităţi, iar tema centrală a acestora este prevenirea îmbolnăvirilor şi promovarea sănătăţii.

Tinerii aflaţi în dificultate din Franţa care fac parte din echipa de vizitatori vor avea ocazia să realizeze o experienţă interculturală valoroasă, contribuind la un proiect de solidaritate şi învăţând să fie cetăţeni activi.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45953"]