Zeci de kg de carne, incinarate de inspectorii DSVSA

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 4, 2016 15:16

Zeci de kg de carne, incinarate de inspectorii DSVSA

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu Mare, au realizat în ultima săptămână un număr de 71 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. În urma verificărilor, aceștia au reținut și incinerat zeci de kg de carne și produse lactate.

Au fost verificate, printre altele: depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități de procesare carne, unități procesare lapte, târguri, primării și cabinete medicale veterinare. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 4 sancțiuni  contravenționale din care 2 avertismente și 2 amenzi contravenționale în valoare de  1.400 lei.

Totodată, În urma acțiunilor de control, au fost supuse sechestrului și incinerate într-un incineratoriu autorizat sanitar veterinar, 73,5 kg carne și 40,75 kg produse lactate, în valoare totală de 2.480 lei. In perioada următoare vor continua verificările în magazinele alimentare din mediul rural, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, a legumelor și fructelor pe raza județului.

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise pentru specia suină, până la noi dispoziții.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52107"]