“Ziua Drapelului Național”, marcată la Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 27, 2016 15:01

“Ziua Drapelului Național”, marcată la Satu Mare

“Ziua Drapelului Național” a fost sărbătorită duminică, 26 iunie în municipiul Satu Mare, în prezența oficialităților județene și a noilor edili aleși. Evenimentul a avut loc pe platoul din Piața 25 Octombrie, cu începere de la ora 10.

Manifestările au debutat cu salutul gărzii de onoare din partea subprefectului Altfatter Tamas după care a urmat o scurtă alocuțiune referitoare la însemnătatea Zilei Drapelului Național.

Imediat după alocuțiune, tricolorul României a fost binecuvântat de către un preot, iar oficialitățile municipiului Satu Mare au sărutat rând pe rând drapelul în semn de respect și prețuire iar în cele din urmă tricolorul a fost înălțat pe catarg pe fundalul imnului național al României.

Subprefectul Altfatter Tamas a declarat despre acest eveniment că este unul important și deosebit fiind organizat de către toate unitățile administrativ teritoriale din țară.

Totodată, primarul ales al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a vorbit despre însemnătatea drapelului și însemnelor naționale pentru fiecare popor.

Pataki Csaba, noul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, prezent la eveniment a vorbit despre semnificația zilei dedicate Drapelului Național și despre importanța cinstirii acestuia.

Manifestările dedicate “Zilei Drapelului Național” au culminat cu defilarea gărzii de onoare.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45387"]