“Ziua Europei” marcată în acest an la Micula

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare mai 9, 2016 17:14

“Ziua Europei” marcată în acest an la Micula

Comuna Micula a fost sâmbătă, 7 mai gazda celei de-a 12 a ediții a întâlnirii membrilor asociației Pro Europa. Acest eveniment are menirea de a întări legăturile dintre români, ucrainieni și maghiari trecând dincolo de granițele care îi separă.

Sâmbătă, 7 mai au avut loc la Micula manifestările dedicate celei de-a 12 ediții a evenimentului “Ziua Europei”, sărbătoare ce reunește cele trei frontiere din zonă, romănă, ucraineană și maghiară.

Cei prezenți la acest eveniment au avut ocazia de a gusta din preparatele culinare tradiționale specifice zonei din care provin: sarmale în foi de varză şi de viţă, bogracs-uri în diferite variante şi grătare de toate felurile. La eveniment au fost prezenți, pe lângă primarii din regiunile partenere și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef care a declarat că susține evenimentele culturale de acest gen prin care se creează strânse legături între comunități.

De asemenea senatorul Pataki Csaba s-a arătat încântat de organizarea acestui eveniment într-o zonă deosebită cum este cea de la Micula.

Pe scena amplasată au urcat coruri și grupuri vocale din Ungaria iar din Micula și Porumbești s-au prezentat ansambluri de dansuri tradiționale care i-au binedispus pe cei prezenți.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43474"]