Ziua Mondială a Fotografiei

0
27

fotoZiua Mondială a Fotografiei este sărbătorită astăzi, 19 august . În acest an se sărbătoresc 175 de ani de la descoperirea primului procedeu fotografic.

Prima fotografie din lume a fost realizata de catre Joseph Nicéphore Niépce în anul 1826. Acesta a realizat din camera sa de lucru surprinzand un peisaj, denumit de Joseph “View from the Window at Gras”.

Rezultatul a fost observat dupa 8 ore de expunere și a fost imprimat pe un material care se întărea după expunere la lumină. În 4 ianuarie 1829 Niépce a semnat un parteneriat propus de Louis Daguerre, însă la patru ani de la încheierea parteneriatului Niépce a murit, Daguerre continuând cu experimentele împreună cu fiul acestuia.

Pentru experiment aceștia au utilizat iod pus pe o placă de cupru, acoperit cu un strat de argint. Printr-o developare în vapori de mercur au obținut o imagină negativă în relief. Acest experiment a fost denumit ,,daghereotip”. În iulie 1839 guvernul francez a cumpărat drepturile de autor ale acestei invenții. Detaliile procesului au fost făcute publice în 19 August 1839 ,aceasta dată devenind data oficială a invenţiei fotografiei şi în acelaşi timp „World Photography Day”.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *